Al van alles geprobeerd om je beter te voelen? Ga loslaten.

Craniosacraaltherapie

Craniosacraaltherapie, het is een prachtige behandeltechniek met een moeilijke naam. Daarom wordt het steeds vaker  aangeduid met cranio.

Wat is craniosacraaltherapie?   

Cranio komt van het latijnse woord cranium wat schedel betekent. Sacraal komt van het  woord sacrum wat heiligbeen betekent, het bot aan de achterkant bij het bekken. Op zijn Nederlands  gezegd  betekent craniosacraaltherapie dus  therapie  van kop tot teen. Cranio beperkt zich daarmee niet tot een bepaald gebied, het is een totaalbehandeling, die kijkt naar het hele systeem.

Bij cranio gaan we er van uit dat wanneer een klacht niet overgaat, dat het systeem uit balans, of overbelast is. Dit kan zowel lichamelijke, psychische als emotionele oorzaken hebben. Ongezonde stress speelt hier een belangrijke rol in.

Met craniosacraaltherapie verminder je de blokkades in het systeem en daarmee de  overbelasting. Er treedt een diepe ontspanning op in het lichaam. Hierdoor krijgt het zelf herstellend vermogen de kans om haar werk te doen. Uiteindelijk helpt cranio het lichaam om zich zelf beter te maken. De levensstroom kan weer op gang komen of verbeteren.

De  behandeling

Tijdens craniosacraaltherapie geef je op de juiste plaats op het  lichaam  de juiste druk. Hierdoor kan de daar opgebouwde spanning/ blokkade los laten. Deze druk is vaak heel subtiel. De therapeut volgt vervolgens de reactie van het lichaam tot de ontspanning  optreedt.

Dan ontspannen de spieren én het bindweefsel, waardoor ook de dieperliggende spanningen en blokkades worden losgelaten. Dit biedt ook ruimte voor emotionele ontspanning.

Craniosacraaltherapie helpt bij: 

 • Onverklaarde klachten en vermoeidheid
 • Emotionele klachten
 • Overspanning en burn-out
 • Hyperventilatie en angst
 • Als u weinig of juist veel voelt
 • Stress, spanning en de emotionele gevolgen van ziekte of klachten
 • Al die lichamelijke klachten waarvan de huisarts zegt dat het spanning of psychisch is
 • Lichamelijke of emotionele klachten waarbij spanning een rol speelt
 • Lichamelijke klachten zoals rugklachten, nekpijn en rsi, die ondanks behandeling niet overgaan of terugkomen
 • Klachten van de ingewanden
 • Hoofdpijn

Achtergrond:

Het lichaam kent niet alleen een hart- en ademhalingsritme, maar nog een derde ritme. Dat is het ritme dat ontstaat door de aanmaak en opname van de hersen- en ruggenmergvloeistof in de schedel ( cranium), en het doorstromen daarvan via ons ruggenmerg naar ons stuitje of heiligbeen (sacrum). Dit ritme verspreidt zich over het hele lichaam via het bindweefsel. Bij verhardingen (blokkades) in het bindweefsel, wervelkolom of schedel raakt het ritme verstoord.  Als het ritme verstoord is, dan raakt het hele systeem uit balans. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan, die soms moeilijk te verklaren lijken. Craniosacraaltherapie maakt de verhardingen los  en heft daarmee de blokkades op. Het ritme herstelt zich en klachten lossen op. 

 

 

 

Wil je weten of cranio wat voor jou is?   We kijken samen wat het beste bij jou past. Neem gerust contact op voor een intake gesprek.

sedonamethode

Maak een afspraak

12 + 14 =

Van verklaren  naar ervaren