Al van alles geprobeerd om je beter te voelen? Ga loslaten.
Sedona methode
‘Ik wil wel loslaten, maar hoe??’
Het is een veel gestelde vraag die ik eenvoudig kan beantwoorden: Loslaten is geen kwestie van begrijpen, maar van dóen. Met de Sedona methode leer ik je hoe je dat kan doen.
Wat de Sedona methode zo uniek maakt is dat je het altijd en overal kan toepassen en dat het bruikbaar is op alle gebieden van je leven. Niet alleen bij grote problemen, maar ook bij allerlei dagelijkse dingen waar je tegen aan loopt. Het geeft je de mogelijkheid om zelf iets te doen wat direct helpt.
‘Werkt het echt?’
De Sedona methode werkt! De werkwijze is zó eenvoudig, dat ons denken soms moeite heeft om te geloven dat het kan helpen. De enige manier om erachter te komen of de Sedona methode ook jou meer vrijheid kan geven, is door het doen. Ik kan je daar bij helpen.
3 filmpjes over de Sedona methode:
4 Misvattingen
1: Om een probleem op te lossen moet je er iets mee of tegen doen en op zijn minst snappen wat er aan de hand is.
Dit is de basale misvatting in ons brein die voor een deel de problemen juist in stand houdt. Want waarom moet je hard werken en het snappen? Dat is zodat je het dan los kan laten. Bespaar jezelf de moeite en de tijd en ga gelijk loslaten.
2: Als je loslaat geef je op.
Het tegendeel is waar Door los te laten heb je juist je handen weer vrij zodat je dat kan doen wat in deze situatie nodig is. Door los te laten verleg je je aandacht van wat je niet wilt naar wat je wél wilt en hoe je dat kan bereiken.
3: Met loslaten stop je je problemen weg.
Je kan pas iets loslaten nadat je toelaat dat het er is. Loslaten, geeft meestal gelijk, een gevoel van ruimte en ontspanning. Wegstoppen op negeren geeft juist meer spanning.
4: Het is een mentaal trucje.
Bij loslaten maak je inderdaad gebruik van vragen. Die vragen zijn echter geen vragen om over na te denken. Het zijn vragen die je systeem laten weten dat je los wilt laten. Het werkt dan ook op hoofd hart en lichaam.
Meer over de Sedona methode
Het verhaal van de Sedona methode begint in een luxe appartement in Manhattan, New York. Daar keek in 1952 de 42-jarige natuurkundige en ingenieur Lester Levenson bezorgd uit over het Central Park. Hij dacht na over wat hij net van zijn cardioloog had gehoord. Hij had niet lang meer te leven… Een paar weken eerder had hij een tweede zware hartaanval gehad. Daarnaast had hij nog andere kwalen en aandoeningen. De benodigde by-pass operatie was destijds nog niet mogelijk. Een leven van hard werken en vergaren van kennis had hem blijkbaar geen geluk of gezondheid gebracht. Hoe kon dat?
Dit besef en zijn naderende einde zette hem aan tot onderzoek naar de vraag wie hij was en wat geluk eigenlijk is. Hij bleef zichzelf vragen stellen. Veel van zijn ideeën en overtuigingen moest hij loslaten om te komen tot de kern van wie hij was. Levenson werd zich bewust van het ‘gevecht’ dat hij leverde met de wereld om zich heen. En dat juist het géven van liefde hem werkelijk gelukkig maakte. Tot zijn verbazing ging hij zich, hoe meer hij kon loslaten, steeds beter voelen. Ook zijn gezondheid verbeterde.
In de jaren die volgden ging Levenson zijn inzichten met anderen delen, zodat ook zij deze konden toepassen om te komen tot meer geluk, vrijheid en gezondheid. De methode die daaruit ontstond werd genoemd naar het stadje Sedona in Arizona, waar hij inmiddels was gaan wonen. Lester Levenson werd 84 jaar, in goede gezondheid en met een blijvend gevoel van geluk en vrijheid. Zijn latere compagnon Hale Dwoskin, heeft de Sedona methode verder internationaal ontwikkeld.